Atenció intermèdia

L’Hospital Fundación San José de Madrid: una aposta ferma per les cures intermedies

L’Hospital Fundación San José de Madrid, fundat fa 125 anys, és avui un centre de cures intermèdies. La totalitat dels seus llits de l’àrea sanitària, gairebé 300, estan destinats a pacients que venen derivats, majoritàriament, d’hospitals d’aguts del Servicio Madrileño de Salud (SERMAS), i que ingressen al centre en un dels programes d’hospitalització : rehabilitació neurològica, rehabilitació funcional, cures subagudes, cures pal·liatives i dany cerebral sever crònic.

A més, l’hospital, des de fa dos anys, participa en un programa amb l’Hospital 12 d’Octubre de Madrid, dissenyat per rebre pacients derivats directament des dels serveis d’urgència, que no requereixen ingrés a un hospital d’aguts, sinó atenció especialitzada per a la continuïtat de les seves cures.

Els Hospitals de Mitja Estada són hospitals destinats a l’atenció de pacients que necessiten cures sanitàries, en general de baixa complexitat, per processos crònics o per tenir reduït el seu grau d’independència funcional, que no poden fer-se a domicili, i requereixen un període d’hospitalització (Reial Decret 1277/2003, de 10 d’octubre, pel que s’estableixen les bases generals sobre autorització de centres, serveis i establiments sanitaris).

Les Unitats de Mitja Estada representen el nivell assistencial òptim per a l’atenció de pacients amb patologies subagudes que ja han estat diagnosticades, estabilitzades i estan en tractament. Aquestes unitats estan dissenyades per a pacients que, per la seva complexitat i la fragilitat de la seva condició, necessiten cures continuades, juntament amb mesures de manteniment, recuperació funcional o rehabilitació neurològica adaptades a les seves necessitats específiques. L’objectiu principal és garantir que, al moment de l’alta a domicili, els pacients es troben en la millor situació funcional posible.

Les Unitats de Mitja Estada redueixen el deteriorament funcional del pacient, la institucionalizació i els costos sanitaris

Existeixen evidències sobre els beneficis d’aquestes unitats davant les cures convencionals en l’atenció a determinats processos, reduint el deteriorament funcional, l’institucionalització i els costos sanitaris.

Aquestes estades perllongades d’hospitalització amb professionals i mitjans especialitzats afegides a l’evident envelliment de la població, fan palesa la necessitat d’un número més gran d’hospitals de cures intermèdies.

La Mª Eugenia ens explica la seva experiència de rehabilitació després de patir un tràgic accident de trànsit. L’acompanya l’Isabel, fisioterapeuta de l’hospital.

En Lázaro, pacient amb Esclerosi Múltiple, ens explica la seva experiència al nostre Hospital de la ma de Camila, el seu fisioterapeuta.

El Javier torna a correr gràcies a la neuro-rehabilitació. La Noemí, fisioterapeuta, i el Javier ens expliquen com ha estat el seu procés de rehabilitació després de patir una vasculitis.

El Julio i la Pilar ens conten com ha estat la seva rehabilitació a l’Hospital.

En Doménico ens parla del seu procés de recuperació després del seu accident esportiu.

SOLIDARIDAD

¿Nos ayudas a ayudar?


La teva ajuda es presta des dels 80 centres de Sant Joan de Déu repartits per la geografia espanyola, i per això, et demanem que ens facilitis el teu codi postal, per poder remetre’t a l’Obra Social més propera a la teva zona.