El conseller Balcells visita les obres del nou Hospital de dia de Tremp que gestionarà Sant Joan de Déu Terres de Lleida

3 April 2024

El conseller de Salut, Manel Balcells, visita a Tremp els espais del futur Hospital de Dia de Salut Mental Infantil i Juvenil, el primer a la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran. Aquest nou equipament oferirà tractament intensiu i multidisciplinari en règim d’hospitalització parcial a infants i adolescents a qui el tractament ambulatori resulta insuficient.

El director gerent de Sant Joan de Déu Terres de Lleida, Jaume Capdevila, considera que “amb aquest dispositiu es consolida la nostra presència al territori evitant la pèrdua d’adherència al tractament per la dificultat en desplaçar-se a l’Hospital de Lleida”.

El centre comptarà amb cinc places i estarà gestionat per Sant Joan de Déu Terres de Lleida, que ja presta la resta d’atenció a la salut mental infantil i juvenil en aquest territori. Es calcula que uns 25 nens i nenes es beneficaran cada any d’aquest dispositiu de proximitat i podran rebre atenció al territori sense necessitat de desplaçar-se fins a Lleida ciutat.

L’Hospital de Dia estarà ubicat en uns espais diferenciats dins la Residència Sant Hospital de Tremp, també gestionada per Sant Joan de Déu, on actualment ja es realitza atenció a la infància i adolescència amb el programa d’atenció a la crisi vinculat al Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) del Pallars. Aquest CSMIJ, que es mantindrà al CAP de Tremp, i l’Hospital de Dia estaran plenament integrats i coordinats i actuaran com una unitat funcional per a una població de referència de 3.650 infants i joves. Pel gerent de SJD Terres de Lleida “és una satisfacció haver sabut trobar en una residencia de gent gran altres elements en l’aprofitament d’espais que permeten diversificar l’oferta de serveis de SJD Terres de Lleida al Pirineu”.

Fins ara, els menors del Pirineu que seran els futurs usuaris de l’Hospital de Dia Infantil i Juvenil han de ser tractats a l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida, ubicat a Lleida ciutat.

FOTOS: Dpt. Salut. Gencat / SJD Terres de Lleida