El Sopar de l’Hospitalitat

El Sopar de l’Hospitalitat

El Nadal és tot això. Avui no podem entendre’l d’una altra manera.

Tot i que es fa una mica difícil quan et falta algú estimat, quan no pots reunir-te amb tots els qui estimes o quan un problema de salut t’impedeix gaudir-ne.

Quan sopes sol perquè no tens família o amics a prop amb qui celebrar. Quan la situació econòmica no et permet tantes alegries. Quan ser feliç per Nadal no és la teva prioritat en aquests dies tan assenyalats.

Els comensals: actors per un dia, protagonistes cada dia

Des que l’Abdalà era petit, el seu somni ha estat ser actor o artista. I per ganes no serà! Amb 25 anys, no només parla francès i anglès, sinó que s’atreveix amb l’alemany i l’espanyol. I l’apassiona la comèdia, el teatre, la música i el modelatge.

Procedent de Costa d’Ivori, el jove viu en un dels pisos de Futur&Co a Madrid mentre es forma i perfecciona les seves habilitats a l’art culinari. Imagineu la barreja de sabors que ens té preparada per fer-nos aplaudir!

La Vanesa arriba des del nord, de l’Hospital San Juan de Dios de Santurtzi. Fa 15 anys que és treballadora social. Podria venir acompanyada, la seva família està estretament vinculada amb la casa: el seu pare és voluntari, els seus nens participen a les festes de Nadal que organitza l’Hospital, on esperen il·lusionats l’arribada d’Olentzero i Mari Domingi. I, com a anècdota, la seva parella, que és bomber, i ella, comparteixen patró. Ja veieu que Sant Joan de Déu forma part de la seva família al 100%.

En arribar al rodatge, es preguntava: “Què tindran en comú persones tan diferents assegudes a la mateixa taula?”. La sorpresa va ser majúscula quan va descobrir que a La Casa de Tots hi ha cabuda per a persones tan diverses, amb diferents accents, situacions i sensibilitats.

La Vanesa està segura que el vídeo ha quedat genial. Potser algú ho posa en dubte amb aquests protagonistes? La diversitat, sens dubte, ha dibuixat una història única.

En David irromp des del Centro Asistencial San Juan de Dios de Palencia amb una maleta que vessa Hospitalitat. Tan plena que sembla desafiar les lleis de l’espai! Aquest auxiliar d’infermeria fa ni més ni menys que 15 anys que és al nostre costat, i el seu esperit altruista el va portar a l’altra banda de l’oceà per participar com a voluntari als centres de Sant Joan de Déu a Perú i a Bolívia.

I què dir de la seva experiència a El sopar de l’Hospitalitat? Ha estat simplement genial!

El Luis Alberto s’ha convertit en una peça clau per crear un ambient ple de germanor i d’harmonia. Un altruisme que omple estómacs i també nodreix cors amb el seu contagiós esperit solidari.

Amant dels viatges, Milán ha recorregut els 600 quilòmetres que separen Vigo de Madrid per participar a El Sopar de l’Hospitalitat. Des del 2011 forma part del Hogar Clínica San Rafael on treballa al taller de fusteria de l’Àrea Ocupacional del centre.

Al Milán li encanta compartir temps amb els amics i la parella i tot allò relacionat amb participar en activitats d’oci i viatjar. Aquesta vegada, sens dubte, ha pogut fusionar aquestes passions en una experiència totalment nova per a ell. I l’ha gaudit moltíssim!

La recepta de l’Hospitalitat