Labor Hospitalaria dedica el seu darrer número a la consciència ètica

10 January 2023

En aquest número s’ofereixen, des de diferents angles, reflexions que ens poden ajudar personal i professionalment a saber abordar les diverses circumstàncies ètiques i morals amb les que ens trobarem, fins i tot el difícil abordatge relatiu a la consciència i la conscienciació en relació a les persones que presenten alguna alteració mental, sigui transitòria o permanent.

“Els debats que es plantegen en aquesta edició de Labor Hospitalaria sobre els principis de la bioètica i les prerrogatives i les obligacions dels professionals sanitaris solen deixar de banda un fet: el professional és, abans que res, persona i, per tant, un agent moral, un agent amb consciència”, apunta el director de la publicació, el germà Calixto Plumed.

“A Sant Joan de Déu som abanderats de l’Hospitalitat i sabem que la humanització està vinculada amb l’ètica i amb la qualitat de la nostra assistència i acompanyament: si no estan les tres unides, no existeix cap d’elles”, afegeix.


Aquesta revista és un publicació d’abast mundial editada per l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu. Consta de tres números a l’any i es rep en paper per subscripció anual. Des de la web s’ofereix, de manera gratuïta, el fons documental de la revista des de 1972: www.laborhospitalaria.org

Per a subscripcions envieu un mail a laborhospitalaria@sjd.es