‘Preguntar cura’, nova campanya de sensibilització per a promoure la salut mental dels joves

28 February 2024

Arran la difícil situació que travessa la salut mental dels joves a Espanya, és urgent facilitar-los espais i eines que els ajudin a entendre la importància de la salut mental i com abordar-la des del benestar emocional i la resiliència com factor de protecció. El Ministeri de Sanitat estima que el 70% dels trastorns mentals, en general, s’inicien en l’etapa infanto-juvenil, tal i com reflexa l’Estratègia de Salut Mental del Sistema Nacional de Salut 2022-2026. Per aquest motiu, una atenció precoç pot influir poderosament en el benestar immediat i futur de la persona.

En aquest context, Sant Joan de Déu ha creat la campanya de sensibilització ‘Preguntar cura’, adreçada principalment a la població jove, tot i que també pot ser interessant per la resta de la societat. “Aquesta iniciativa pretén fomentar la prevenció i posar el focus en com gestionem el malestar i el benestar emocional avui dia i quins reptes i necessitats s’han d’impulsar a nivell individual i col·lectiu”, explica la coordinadora de l’Àrea de Sensibilització de Sant Joan de Déu Espanya, Diana Casellas.

‘Preguntar cura’ est pot visitar des de qualsevol lloc, a través del link www.preguntarcura.org, i també físicament a Barcelona al centre comercial Diagonal Mar, del 10 al 13 d’abril. Abans es podrà veure al centre comercial H2O-Rivas Vaciamadrid, del 28 al 3 de març, i al centre comercial Nervión- Sevilla, del 20 al 23 de març.

Per a més informació, clicka aquí