La campanya de sensibilització ‘Preguntar cura’ protagonitza un podcast de Radio Primavera Sound

16 April 2024

La campanya de sensibilització de Sant Joan de Déu ‘Preguntar cura’ sobre benestar emocional dels joves protagonitza el podcast Dentro de Radio Primavera Sound. El programa s’ha gravat en directe des del centre comercial Diagonal Mar de Barcelona, on s’ha allotjat la instal·lació física que ofereix eines als joves per millorar el seu benestar a través de la simulació de l’habitació d’un adolescent.

Els presentadors Alba Riera i Iñaki Mur han estat acompanyats per la comunicadora Carolina Iglesias (@percebesygrelos) i per l’infermer de l’Àrea de Salut Mental de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, Jordi Mitjà (@enfermeriablog). En aquest programa s’ha parlat sobre temes que produeixen malestar emocional i preocupen els joves com la pressió estètica o l’impacte de les xarxes socials. També es van compartir eines per sentir-se millor.

Preguntar cura és una campanya de sensibilització de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu destinada a parlar de benestar emocional en els adolescents i joves. El projecte, que es dirigeix a la població jove, vol donar a conèixer conceptes clau per a la salut mental com el benestar emocional i la resiliència, així com oferir eines d’acompanyament i recursos per a enfortir-los, pensats especialment per als joves. Es vincula amb el projecte Henka en el marc de les accions de sensibilització dirigides a la ciutadania i, especialment, al públic jove. I també amb la plataforma de salut mental SOM Salut Mental 360º que ha proveït el contingut ampliat sobre benestar i joves, a través dels seus diferents formats.

La iniciativa inclou una instal·lació en format físic i informació virtual que, a través de l’habitació d’un adolescent, aborda diferents temes com la importància de l’entorn, la pressió estètica o els hàbits saludables.

Aquesta iniciativa pretén fomentar la prevenció i posar el focus en com gestionem el malestar i el benestar emocional avui dia i quins reptes i necessitats s’han d’impulsar a nivell individual i col·lectiu.

L’exposició física ha estat del 28 de febrer al 3 de març a Madrid, en el centre comercial H2O–Rivas Vaciamadrid; del 13 al 16 de març a Sevilla, en el centre comercial Nervión Plaza; i finalment del 10 al 13 d’abril a Barcelona, en el centre comercial Diagonal Mar.