Salut Mental

La salut mental és una de les àrees d’atenció a la qual l’Orde Hospitalari es dedica des del seu origen, com una gran part de l’ocupació del nostre Fundador, assistir i acompanyar als malalts amb problemes de salut mental a la Granada del segle XV.

Des d’aleshores, hem incorporat totes les tècniques i metodologies a l’avantguarda de l’atenció a les persones amb patologies de salut mental, innovant i cercant una resposta concreta a cada procés. El nostre model d’atenció situa al pacient al centre del seu procés com a part fonamental en la presa de decisions que afectin la seva vida, en la mesura que sigui possible, incorporant les famílies com a part activa de la seva recuperació.

L’estigmatització a causa de la malaltia mental continua sent un dels principals obstacles per a la inclusió social de les persones que la pateixen. Per això, des de l’Orde Hospitalari, de manera transversal, treballem per enderrocar aquestes barreres i facilitar la integració d’aquestes persones a la societat a través del foment del treball als nostres Centres Especials de Treball, afavorint la vida en comunitat a través de pisos tutelats i a través de diverses iniciatives que contribueixen a sensibilitzar sobre la situació d’aquestes persones.

Els nostres centres i serveis atenen a persones amb problemes de salut mental en tots els grups d’edat i en els diferents nivells d’atenció que necessiten: des de l’ambulatori (consultes externes, hospitalització de dia, atenció domiciliària, etc.) passant per l’hospitalització curta en moments de crisi, fins a mitja o llarga estada a l’hospital.

Els centres d’atenció a la salut mental de l’Orde treballen amb la ferma convicció en l’aliança entre els tractaments més avançats i la humanització en l’atenció a les persones amb trastorn mental, ja que aquestes travessen una situació de gran vulnerabilitat. L’objectiu final és aconseguir que retornin al seu projecte de vida i recuperin la seva autonomia, en la mesura de les seves possibilitats.

SOLIDARITAT

Ens ajudes a ajudar?


La teva ajuda es presta des dels 80 centres de Sant Joan de Déu repartits per la geografia espanyola, i per això, et demanem que ens facilitis el teu codi postal, per poder remetre’t a l’Obra Social més propera a la teva zona.