Sant Joan de Déu impulsa la col·laboració entre els seus centres catalans en els àmbits de la salut mental, la discapacitat Intel·lectual i l’atenció intermèdia

17 July 2023

Els tres centres catalans de Sant Joan de Déu que presten serveis de salut mental, discapacitat intel·lectual i atenció intermèdia a la sanitat pública catalana impulsaran la seva col·laboració en aquests àmbits on són referents. Amb aquest objectiu, han signat un conveni marc de col·laboració el director general de Sant Joan de Déu Terres de Lleida, Jaume Capdevila; el director general del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Sebastià Santaeugènia, i el director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, Manel del Castillo.

El conveni signat té com a objectiu principal promoure la coordinació d’esforços i la racionalització en la utilització dels recursos sanitaris per tal d’assolir una atenció sanitària de màxima qualitat. La col·laboració es concretarà en l’intercanvi d’expertesa en protocols assistencials, treball per processos i participació de persones ateses i famílies, també en coneixement i experiència de projectes innovadors i, finalment, en accions de docència, recerca i innovació.

Les accions vinculades a aquest acord tindran com a finalitat d’enfortir el paper de Sant Joan de Déu en tots els seus àmbits geogràfics d’actuació per fer front a l’increment de la demanada d’atenció a la salut mental, especialment en l’àmbit de la població infantil i juvenil, i a l’atenció la discapacitat intel·lectual així com a l’atenció geriàtrica i intermèdia. També es vol afavorir la millor organització en l’atenció a la demanda de nous serveis. D’altra banda, es potenciarà la formació, l’atracció i la fidelització de professionals.

Els tres centres gestionen el 19% del pressupost de l’activitat pública en salut mental, representen el 25 % dels professionals de la xarxa de salut mental de Catalunya i atenen unes 4.300 persones l’any amb discapacitat intel·lectual en els àmbits d’hospitalització, ambulatòria i residencial.