Sant Joan de Déu rep la Distinció de la Inclusió i les Migracions per la seva implicació en l’acollida de persones refugiades d’Ucraïna

19 July 2023

El Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha atorgat a l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu una de les 32 Distincions de la Inclusió i les Migracions concedides a persones físiques i jurídiques, com a reconeixement honorífic per la seva implicació en l’acollida de persones refugiades d’Ucraïna, a causa de la guerra.

La distinció va ser entregada per la secretària d’Estat de Migracions, Isabel Castro Fernández, i la directora general de Gestió del Sistema d’Acollida de Protecció Internacional i Temporal, Amapola Blasco Marhuenda; i va ser rebuda pel president de l’Associació Sant Joan de Déu, el germà Juan José Ávila, acompanyat per la coordinadora del Programa d’Acollida i Protecció Internacional de Sant Joan de Déu, Merlys Mosquera.

Al centre, la Directora General de Gestió del Sistema d’Acollida de Protecció Internacional i Temporal, Amapola Blasco, juntament amb el germà Juan José Ávila, president de l’Associació Sant Joan de Déu, i Merlys Mosquera, coordinadora del Programa d’Acollida i Protecció Internacional de SJD.
Protecció de les persones que han fugit de la guerra a Ucraïna

Segons dades del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, fins al passat 23 de juny, un total de 179.758 persones procedents d’Ucraïna han rebut protecció temporal, que els permet tenir permís de residència i treball a Espanya. D’aquestes, gairebé 18.000 estan donades d’alta a la Seguretat Social.

En aquest sentit, el ministre, José Luis Escrivá, va destacar recentment com “l’esclat de la guerra a Ucraïna va despertar una enorme onada de solidaritat, de la qual van participar moltes institucions i ciutadans, que han contribuït a fer que l’arribada d’aquestes persones fos molt àgil i que la seva estada als nostres centres d’acollida sigui tan senzilla com sigui possible per a unes famílies que venen d’una situació complicadíssima”.

Sant Joan de Déu agraeix aquesta distinció al seu treball, que s’emmarca en la seva missió d’atendre a persones malaltes i vulnerables, sense cap distinció, i guiat pel valor de l’Hospitalitat.