Processos de beatificació a Espanya


L’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu ha fet els primers passos necessaris per a promoure les causes de canonització dels Germans Bonifacio Bonillo, Adrián del Cerro i Antonio Rangel

Per causa de canonització s’entén una successió de passos que, sobre la base d’un procediment establert minuciosament, es van succeint a partir del moment en el qual l’autoritat competent inicia les investigacions sobre la santedat d’un Servent de Déu fins que aquesta santedat és proclamada pel Papa en el solemne acte de canonització.

L’any 2019 el Superior General de l’Orde va nomenar el Gmà. Dario Vermi Postulador General per al període 2019-2025 que, entre altres tasques, promou les causes de canonització, manté les relacions amb el dicasteri vaticà de les Causes dels Sants i acompanya les diferents causes.

El maig de 2021 els Germans de Sant Joan de Déu a Espanya van rebre l’encàrrec del Gmà. Postulador General de si era procedent treballar sobre la ‘fama de santedat’ dels Germans Bonifacio Bonillo, Adrián del Cerro i Antonio Rangel; i amb el consentiment de la Província Sant Joan de Déu d’Espanya es va nomenar com a referent al Gmà. José Ramón Pérez.

Hermano Bonifacio Bonillo

Gmà. Bonifacio Bonillo

Nascut a Cañaveruelas (Conca) l’any 1899, va ingressar a l’Orde dels Germans de Sant Joan de Déu el 1924 i va exercir a Barcelona, Madrid, Bilbao i Granada com a almoiner. Finalment, va arribar a Còrdova, el 1935, on va ser conegut i estimat, tant a la ciutat com als pobles, per la seva tasca com a postulant per als nens acollits a la Llar i Clínica Sant Rafael, actual Hospital de Sant Joan de Déu, on va col·laborar en la construcció del centre aconseguint donatius. Va morir a Còrdova l’11 de setembre de 1978.

Gmà. Adrián del Cerro

Nascut a Retamoso de la Jara (Toledo) l’any 1923, va ingressar al Noviciat de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu a Ciempozuelos l’any 1950. Dos anys després va ser traslladat a la comunitat de l’Hospital de Jerez, dedicat a la rehabilitació de nens amb poliomielitis o tuberculosi òssia per als qui havia de demanar almoina recorrent cada dia els carrers de la ciutat. Solia repetir que “Demanar la caritat per als necessitats és posar en pràctica el nostre amor per Déu”. Va morir amb fama de santedat el 8 d’agost de 2015.

Gmà. Antonio Rangel

Nascut el 1946 a Sanlúcar de Barrameda (Cadis), va ingressar al postulantat de Ciempozuelos l’any 1969 i va fer la professió solemne a Caracas. Va servir durant 23 anys en centres de l’Orde a l’Equador i el Perú. Va ser l’inspirador del nou Alberg Sant Joan de Déu de Quito, per a l’atenció de les persones malaltes i en situació de marginalitat de la ciutat. Va morir el 2003 a Jerez de la Frontera amb 57 anys. Va perseverar fins a la fi, sent la seva una vida senzillament exemplar.


Més informació sobre les causes de beatificació obertes en l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, aquí.

T’agradaria tenir més informació?

 

Si estàs interessat a conèixer millor la vida d’aquests Germans de Sant Joan de Déu o has conegut algun fet rellevant de la seva vida i desitges comunicar algun favor rebut gràcies a la seva intersecció no dubtis a trucar-nos o escriure’ns. T’informarem i ajudarem en tot el que puguem.

 

SOLIDARITAT

Ens ajudes a ajudar?


La teva ajuda es presta des dels 80 centres de Sant Joan de Déu repartits per la geografia espanyola, i per això, et demanem que ens facilitis el teu codi postal, per poder remetre’t a l’Obra Social més propera a la teva zona.