Testimonis

Compartim experiències, reflexions i pensaments de Germans de Sant Joan de Déu de diferents edats i formació.

CARTA DE SAN JUAN DE DIOS

“Son tantos los pobres que aquí se allegan, que yo mismo muchas veces estoy espantado cómo se pueden sustentar; mas Jesucristo lo provee todo y les da de comer, porque solamente de leña es menester siete y ocho reales cada día, porque como la ciudad es grande y muy fría, especialmente ahora de invierno, son muchos los pobres que se llegan a esta casa de Dios; porque entre todos, enfermos y sanos y gente de servicio y peregrinos hay más de ciento y diez. Porque así como esta casa es general, así reciben en ella generalmente de todas enfermedades y suerte de gentes, así que aquí hay tullidos, mancos, lepro­sos, mudos, locos, paralíticos, tiñosos y otros muy viejos y muchos niños; y sin éstos, otros muchos peregrinos y viandantes que aquí se llegan y les dan fuego y agua y sal y vasijas para guisar de comer, y para todo esto no hay renta, mas Jesu­cristo lo provee todo”.

Segunda Carta de Gutierre Laso
Gmà. Amador Fernández Fernández

Primer Superior Provincial escollit per la Província Sant Joan de Déu d’Espanya, constituïda jurídicament l’1 de gener de 2022. Va fer la professó solemne el 1989 i és sacerdot i llicenciat en Teologia amb especialitat en Litúrgia. Ha ocupat diferents llocs de responsabilitat en l’Orde, i aquí ens parla sobre el present i el futur de la missió.

Gmà. Luis Marzo Calvo

Superior de la Comunitat i mestre del Noviciat Europeu dels Germans de Sant Joan de Déu a Bresci. En aquesta entrevista ens explica en què consisteix la formació dels joves que senten la crida a la Vida Consagrada com a Germans de Sant Joan de Déu.

Gmà. Manuel Amenteros Moreno

La vocació del Germà Manuel va néixer durant la seva adolescència, quan va veure com els Germans de Sant Joan de Déu de Ciempozuelos atenien als malalts amb trastorn mental. Allí va començar el seu postulantat el 1980 i el 1989 va fer els vots solemnes. Format en infermeria, ens parla de les seves vivències i el carisma com a Hospitalari.

Hno Pascual Piles
Gmà. Pascual Piles

Profund coneixedor de la figura de Sant Joan de Déu i fidel transmissor dels valors de l’Orde; accessible, carismàtic, reflexiu i acollidor. Així recorda la Família Hospitalària al Gmà. Pascual Piles, qui va ser Superior General des de 1994 fins a 2006.

Gmà. José Luis Redrado, Bisbe Hospitalari

El que va ser nomenat pel Papa Joan Pau II bisbe titular d’Ofena i secretari del Pontifici Consell per a la Pastoral dels Agents Sanitaris, ens parla en aquest vídeo sobre els reptes de futur de l’Orde Hospitalari. “El Germà de Sant Joan de Déu ha de retornar a l’Evangeli de l’Hospitalitat, del bon samarità”.

Gmà. Manuel Cólliga

Amb una experiència de més de 30 anys de missioner a Cuba, el Gmà. Manuel Cólliga fa una revisió de la institució amb molta esperança en el futur. “Els Germans lliuren el seu amor humà i diví als malalts. A través de l’amor, Déu es fa present”, explica.

Hno. Gregorio Martin
Gmà. Gregorio Martín

Parlem en aquesta entrevista amb el Gmà. Gregorio Martín. Amb 90 anys i amb una forta vocació missionera, encara pensa a tornar a Àfrica per a poder morir allí. Una vida entregada a la infermeria i a les missions que es pot resumir en una paraula: felicitat.

T’agradaria tenir més informació?

 

Si vols conèixer-nos millor, desitges rebre assessorament o simplement et planteges descobrir en què consisteix ser Germà de Sant Joan de Déu, no dubtis a trucar-nos o escriure’ns. T’informarem i ajudarem en tot el que puguem.

SOLIDARITAT

Ens ajudes a ajudar?


La teva ajuda es presta des dels 80 centres de Sant Joan de Déu repartits per la geografia espanyola, i per això, et demanem que ens facilitis el teu codi postal, per poder remetre’t a l’Obra Social més propera a la teva zona.