Cooperació Internacional

Creure en una solidaritat sense fronteres ens porta a estendre el seu límit a la humanitat en el seu conjunt: ningú pot quedar exclòs d’ella.

Des dels orígens de l’Ordre Hospitalari, ja fa gairebé 500 anys, els Germans de Sant Joan de Déu van treballar en nombrosos països empobrits. Però va ser l’any 1991 quan es va fundar Juan Ciudad ONGD com l’instrument de l’Orde a Espanya per a executar i dirigir la Cooperació Internacional, entenent aquesta com la projecció universal de la solidaritat institucional, juntament amb la Missió, visió i valors de la institució.

La ONGD treballa en l’àmbit social i sanitari des de la cooperació internacional per al desenvolupament, per un desenvolupament humà sostenible i en la defensa dels drets humans, amb especial atenció al Dret Universal a la Salut, i de manera alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Tot això realitzat de manera simultània a la tasca de sensibilització a la societat sobre els reptes i necessitats d’aquests països.

Al llarg dels seus 30 anys de vida, Juan Ciudad ONGD, a més de treballar per a millorar la situació de moltes persones empobrides i afavorir el seu accés a serveis de salut, ha hagut superar moltes fites sobre el terreny, com ara la Guerra Civil de 1991 a Sierra Leone i les conseqüents a Libèria, el terratrèmol de l’Equador de 2006, el del Perú de 2007, l’epidèmia d’Ébola a Àfrica Occidental, i l’última pandèmia de COVID-19.

Aquí trobaràs més informació sobre el treball de Juan Ciudad ONGD: