Testimonis

Els nostres col·laboradors i usuaris parlen per nosaltres.

“Quan t’acullen i t’ajuden sento l’esperança de tornar a començar. Aquí tinc ateses les meves necessitats bàsiques i així puc tenir uns mínims que em permeten viure amb dignitat”

José, usuari de Servicios Sociales SJD Sevilla

“Sent sòcia de Sant Joan de Déu em sento útil i tranquil·la. Sents que estàs ajudant als altres, però d’alguna manera també t’estàs ajudant a tu mateixa, perquè col·laborant et sents millor que quan no fas res pels altres. Els valors que més m’identifiquen amb SJD són la lluita, la superació i les ganes d’aconseguir un món millor”

Núria, sòcia de Sant Joan de Déu

“Ser voluntari amb persones que ens necessiten és rebre d’ells igual o més del que nosaltres els donem. Els agraïts som nosaltres per fer-nos feliç dia rere dia”

Julio, voluntari de Sant Joan de Déu

“L’Obra Social treballa donant continuïtat a la tasca del nostre fundador Sant Joan de Déu gràcies a la generositat dels nostres donants i el seu compromís amb l’activitat dels nostres centres”

Nati, Obra Social Ciudad SJD de Las Palmas de Gran Canaria 

“No tenir una llar és no tenir res. Caure al fons del pou és molt dur, veure’t al carrer sent dona costa molt i jo mateixa vaig dir fins aquí he arribat. Si demanes ajuda et costarà, però ho pots aconseguir perquè, encara que no ho creguis, hi ha gent que et pot ajudar. Tornar a tenir una llar per a mi sola ha canviat la meva vida completament. És una altra cosa, és un altre món. Vaig entrar i vaig dir ‘és casa meva’ i això no sempre es pot dir”

Elisa, persona atesa a SJD Serveis Socials i usuària d’un dels projectes beneficiaris Magic Line SJD 

“Treballem per a la integració de persones i famílies que han hagut de sortir dels seus països buscant seguretat. És primordial generar un espai de confiança des del qual construir un futur”

Jorge, treballador social del Programa de Protecció Internacional de la OHSJD a Ciempozuelos

“Promovem el voluntariat i afavorim la solidaritat de persones compromeses que ofereixen el seu temps i coneixements per a donar una atenció més completa a les persones que atenem”

Corina, treballadora de la Fundación Tutelar PMGB

“Em sento feliç per ser voluntària acompanyant telefònicament a una persona que se sentia sola. Ara ella ja no ho està i totes dues hem trobat una amistat. La paraula que defineix a aquest programa de voluntariat és alegria”

Pilar, voluntària de Sant Joan de Déu

“Ser voluntària de Sant Joan de Déu és entrar a formar part d’una gran família perquè, al cap i a la fi, l’afecte i l’amistat és l’ànima del nostre voluntariat”

Concha, voluntària de Sant Joan de Déu

“La solidaritat va més enllà de la caritat i això, que sembla tan evident, no ho és quan només donem allò que ens sobra. Si fent una donació pensem que cobrim la nostra quota de solidaritat és que alguna cosa no va bé, perquè la solidaritat té un punt d’incomoditat. Com diu la filòsofa Begoña Román, no es pot ser parcialment solidari. La solidaritat l’hem d’exercir com a deure i com a dret per a respectar la dignitat inherent de l’ésser humà”

Oriol, director de l’Obra Social Sant Joan de Déu Unitat Territorial I

“Sentir-me útil i aportar un petit granet de sorra a la gent que diàriament pateix dificultats em fa tocar de peus a terra i adonar-me de l’afortunada que soc”

Teresa, voluntària de la Clínica Nuestra Señora de la Paz a Madrid

“La nostra obra social és un exemple de solidaritat i de compromís amb les persones més vulnerables, treballant per cobrir les seves necessitats des d’un abordatge integral a través d’una constant renovació dels nostres recursos per a adaptar-nos als nous temps”

Beatriz, Terapeuta ocupacional de la Residencia SJD de Sevilla

“Quan em vaig jubilar tenia clar que volia fer voluntariat a Sant Joan de Déu i vaig començar a l’Obra Social. Sobretot en temps de pandèmia he estat fent voluntariat telefònic per a saber com es trobaven els nostres socis i donants més grans. M’ha sorprès molt l’agraïment de la gent quan els truques. Són persones que ens acompanyen, ens ajuden a cuidar i formen part de la nostra cadena d’hospitalitat”

Maria Rosa, Voluntària de l’Obra Social Sant Joan de Déu

“Soc voluntari perquè després de tota una vida professional dedicada al ciutadà i a la justícia, volia continuar ajudant als altres en el que pogués i contribuir a millorar les condicions de vida de les persones més vulnerables”

Luis, Voluntari de l’Economato de Jerez

“Els que dediquem el nostre temps al voluntariat sabem que els llaços afectius creats amb aquestes persones que ajudem no solen acabar quan acaba el programa, sinó que perduren setmanes o mesos, encoratjats per sentiments de fraternitat i calor humana. I això és el més valuós de la meva col·laboració”

Ana María, voluntària de Sant Joan de Déu

“Treballar per SJD significa lliurar-se als altres. Saps que el teu esforç va dirigit a un col·lectiu vulnerable en situació de fragilitat. Treballar amb empatia i entusiasme és el més important Indirectament participem en la cura, recuperació, en el dia a dia dels residents”

Maite, coordinadora del Centro Especial de Empleo de Ciempozuelos

SOLIDARITAT

Ens ajudes a ajudar?


La teva ajuda es presta des dels 80 centres de Sant Joan de Déu repartits per la geografia espanyola, i per això, et demanem que ens facilitis el teu codi postal, per poder remetre’t a l’Obra Social més propera a la teva zona.