El conseller de Drets Socials aposta per la transformació social i la col·laboració en la lluita contra el sensellarisme

11 May 2023

El Centre Residencial d’Inclusió Horta de la Vila ha rebut la visita del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, per conéixer de primera mà el projecte de reforma del centre que aposta per un model d’acompanyament integral, comunitari i centrat en la persona. Aquest projecte compta amb finançament dels fons Next Generation del Departament de Drets Socials i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

El conseller, al que acompanyaven el director d’Acció Cívica i Comunitària, Xavier Godàs, i la comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, Sonia Fuertes, ha estat rebut per l’equip de direcció de Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona, a més del director i suddirector assistencial de Sant Joan de Déu al territori, Emili Bargalló i Joan Farré, respectivament, i del coordinador de l’Associació Sant Joan de Déu Catalunya, David Fitó.

Durant la visita, s’ha establert un diàleg franc i obert, abordant temes rellevants sobre el sensellarisme i les seves implicacions. S’han compartit experiències de persones que han viscut aquesta realitat i s’ha presentat un projecte innovador de transformació de les instal·lacions.

Ha estat una bona ocasió per destacar l’importància d’assegurar un finançament estable per a l’acompanyament de les persones sense llar, amb l’objectiu de transformar les seves vides i brindar-los oportunitats per a una vida digna.

Confiança en el treball en xarxa

Tanmateix, s’ha subratllat la importància d’una major cooperació entre administracions per garantir la continuïtat dels projectes finançats amb fons Next Generation del Ministeri de Drets Socials. El conseller s’ha mostrat obert a estudiar la viabilitat futura del projecte Futur&Co, destinat als joves sense llar.

Sant Joan de Déu ha reafirmat el seu compromís amb el servei públic i la col·laboració amb la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, altres administracions i el tercer sector per abordar els reptes socials sistèmics.

En acabar, s’ha acordat una nova trobada amb el conseller de Drets Socials per compartir les iniciatives socials que Sant Joan de Déu està duent a terme a Catalunya i explorar oportunitats de col·laboració.

      Més informació a la web de SJD Serveis Socials Barcelona