Sant Joan de Déu i Zurich presenten un programa estatal per a la prevenció i la promoció de la salut mental dels adolescents 

9 May 2023

El programa pretén fomentar la capacitat de resiliència dels adolescents per tal que puguin afrontar les adversitats de manera saludable

Sant Joan de Déu i Zurich Seguros, a través de la Z Zurich Foundation, han presentat el programa Henka: Creixent en benestar emocional, que te com a finalitat promoure i promocionar el benestar emocional dels adolescents d’entre 12 i 16 anys. Henka vol provocar un canvi cultural en la societat per tal que el benestar emocional dels més joves passi en un primer pla.

El programa, dirigit a tota la comunitat educativa, se centrarà en escoles de Catalunya, la Comunitat de Madrid i altres zones d’Espanya durant més de tres anys. S’espera que Henka tingui un impacte a més de mig milió de persones, incloent-hi estudiants, familiars i professorat. En aquest projecte hi participaran al voltant de 450 escoles, de les quals més de 70 són escoles en entorns vulnerables.

“Realitzar aquest projecte de la mà de Sant Joan de Deu ens dona la confiança i l’experiència d’un equip que treballa pels joves”, afirma Cristina Gomis, directora de RSC de Zurich España. “El seu enfoc comunitari i innovador pot canviar, de manera sostenible, la manera en què els adolescents i el seu entorn educatiu parlen sobre el benestar emocional, gestionen eficaçment l’estrès i els permeten aconseguir el seu ple potencial”, assegura el responsable del Programa de Millora del Benestar Mental de la Z Zurich Foundation, Sofyen Khalfaoui.

Entre altres accions, es duran a terme campanyes de sensibilització basades en la sèrie documental de Sant Joan de Déu #JoHoCanvioTot, i es potenciarà la plataforma SOM Salut Mental 360, que es va posar en marxa fa tres anys i que ja és un referent en salut mental a Espanya i Amèrica Llatina, amb més de 40.000 visites mensuals.

Llegir la noticia completa, aquí.