Més de 400 participants a la primera edició de la HackB del Campus Docent Sant Joan de Déu

5 December 2023

La HackB és una iniciativa promoguda pel Campus Docent Sant Joan de Déu amb l’objectiu de proporcionar als estudiants de diferents disciplines i centres de formació una experiència que té com a objectiu aportar solucions creatives i concretes a diversos problemes reals dels àmbits de la salut i social.

La finalitat d’aquesta Hackathon, celebrada els dies 29 i 30 de novembre i 1 de desembre, és transformar idees en propostes innovadores. Partint d’un problema concret i real, els participants havien de dissenyar, mitjançant la co-creació i els coneixements/experiències dels estudiants de diferents perfils educatius treballant en equip, una solució per a un context i per a un perfil d’usuari.

En l’edició 2023 ha resultat ser un èxit, amb la participació de 12 centres formatius, prop de 400 participants, 15 mentors i 26 experts en cadascun dels problemes amb els quals els participants havien de treballar, proposats per tres centres de San Juan de Déu i l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat. Aquesta col·laboració ha estat fonamental ja que han plantejat problemes concrets i rellevants que han servit com a punt de partida per a la creativitat dels participants.

L’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona ha plantejat el desafiament relacionat amb “Les conseqüències negatives de l’ús de les Xarxes Socials”; el Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi ha proposat “Senyals i ajuda davant el suïcidi juvenil”; Serveis Socials Sant Joan de Déu Barcelona ha presentat el problema de la “Soledat no desitjada en persones en situació de sense sostre”, i l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha formulat el repte dels “Joves com a agents de canvi entre l’educació i la salut sexual”.

Com a resultat de tres dies de treball, els participants han optat a tres premis en metàl·lic en reconeixement al valor de les idees proposades.

Primer premi, dotat amb 1600€ i patrocinat per i2Cat, per a l’equip que va treballar en el problema “Les conseqüències negatives de l’ús de les Xarxes Socials”, proposat per l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.

Segon premi, dotat amb 800€, per a l’equip que va aportar solucions al problema proposat pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu “Senyals i ajuda davant el suïcidi juvenil”.

Tercer premi, dotat amb 400€, a l’equip que va treballar el problema “Soledat no desitjada en persones en situació de sense sostre”, proposat per Serveis Socials Sant Joan de Déu.

Primer premi, dotat amb 1600€ i patrocinat per Auren, per a l’equip que va treballar en el problema “Soledat no desitjada en persones en situació de sense sostre”, proposat per Serveis Socials Sant Joan de Déu.

Segon premi, dotat amb 800€, per a l’equip que va aportar solucions al problema proposat per l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat “Els joves com a agents de canvi entre l’educació i la salut sexual”.

Tercer premi, dotat amb 400€, a l’equip que va treballar el problema “Les conseqüències negatives de l’ús de les Xarxes Socials”, proposat per l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.