Sant Joan de Déu obre una unitat per un envelliment actiu de les persones amb discapacitat intel·lectual

29 December 2022

El Centro Psicopedagógico de l’Orde Hospitalari a Tenerife, ha inaugurat una nova unitat dedicada a l’envelliment actiu. Fa dos anys que aquest centre de Canàries treballa la línia de l’envelliment actiu i dona suport als residents actuals que ja passen a tenir processos actius a l’envelliment. Un total de 20 persones es beneficien del programa de vida independent que l’Orde realitza amb la col·laboració del Cabildo de Tenerife.

La vicepresidenta tercera i consellera d’Acció Social, Marián Franquet, i el gerent del Hospital y Centro Psicopedagógico de San Juan de Dios, Juan Manuel de León, van visitar els nous recursos el passat 28 de desembre per a garantir la qualitat de vida de les persones gran amb discapacitat intel·lectual o amb problemes de conducta i, també, d’aquelles que, tot i ser més joves, han iniciat un procés de deteriorament i d’envelliment prematur.

Inauguració de les noves unitats d’envelliment actiu i habitatges amb suport, amb la consellera d’Acció Social, Marián Franquet.

L’objectiu principal és promoure i impulsar l’envelliment actiu d’aquest col·lectiu, a través de diversos serveis, en funció de l’experiència vital i grau d’independència de cada persona.

A la visita també van prendre part la gerent de l’Instituto Insular de Atención Social y Sociosanitarial (IASS), Yazmina León Martínez; la responsable de la unitat de Dependència de l’IASS, Beatriz Durán; i la directora psicopedagògica del centro, María de La Rosa.

S’ha aprofitat part de la infraestructura ja existent a Sant Joan de Déu per a crear nous servei, finançats per l’Instituto de Atención Social y Sociosanitaria, que atenen de manera especialitzada diferents necessitats.

Un d’ells és la unitat d’envelliment actiu amb capacitat per 20 places, on es promou l’envelliment actiu en positiu, dotada de noves eines per una vida activa, saludable i en continua interacció amb el seu entorn i amb la societat.

El centre hospitalari també ha habilitat dos habitatges amb suport, de 5 i 6 places respectivament, on conviuen i on realitzen tasques diàries que ajuden a entrenar les habilitats de la vida diària i a adquirir el màxim grau de desenvolupament.

Aquests nous serveis, pels que l’IASS destina un finançament anual de 1,7 milions d’euros, reforça la col·laboració que Sant Joan de Déu manté amb el Cabildo insular de Tenerife i amb el Gobierno de Canarias en la prestació de serveis per a persones amb dependència i que contempla la gestió de 68 places, finançades mitjançant el conveni de dependència.