El Parc Sanitari SJD aposta per la innovació

30 October 2023

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu va celebrar la segona edició de la Jornada d’Innovació, en la qual es van destacar deu projectes innovadors desenvolupats pels equips assistencials del centre. L’objectiu principal de la jornada va ser generar un espai de trobada per donar a conèixer iniciatives i projectes innovadors dels professionals assistencials del centre, i fomentar cultura d’innovació.

En aquesta edició, es va comptar amb la participació del Parc Taulí Hospital Universitari de Sabadell com a hospital convidat. El cap d’Innovació de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT), Eduard Soler, va impartir la conferència inaugural “Com innovem els professionals de la salut?”, seguit pel seu company el Dr. José Ibeas, que va presentar el spin-off Anais Medical.

La jornada va constar de dos blocs de càpsules d’innovació, on es van presentar un total de deu projectes, habilitant un espai per al debat després de cada bloc.

Segons la coordinadora de la Unitat d’Innovació del Parc Sanitari SJD i organitzadora de la jornada, Judit López, “el Parc Sanitari SJD és una organització molt diversa, i això afavoreix la nostra innovació i, alhora, presenta un gran desafiament per mostrar-la en la seva totalitat”. També ha insistit que “en l’àmbit de la innovació, tots hi tenen cabuda”.

La jornada també va marcar l’inici d’una nova edició del Concurs d’Innovació 2023, que busca acollir noves idees, projectes i iniciatives innovadores que podran desenvolupar-se amb el suport de la Unitat d’Innovació, com ja va passar amb els projectes presentats en aquesta edició.