Sant Joan de Déu guanya el Premi Montserrat Roig a la comunicació social per la seva campanya del Cafè Solidari contra la soledat

6 October 2023

La campanya “Cafè Solidari” de l’Obra Social Sant Joan de Déu ha estat guardonada amb el Premi Montserrat Roig al periodisme i a la comunicació social de Barcelona. Els guardons es van lliurar ahir en un acte públic en el Saló de Cent de l’Ajuntament.

El director de l’Obra Social, Oriol Bota, i la directora de comunicació, Txell Esteve, van rebre el premi de mans de Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector Social. La periodista Milagros Pérez Oliva va argumentar la decisió del jurat en reconèixer aquesta campanya “per tractar de trencar soledats no desitjades de manera creativa, amb força per interpel·lar les consciències i amb una acció de carrer molt vistosa que explica molt en poc temps.”

En les seves paraules d’agraïment, el director de l’Obra Social, va destacar que “a Sant Joan de Déu curem i tenim cura” remarcant especialment el tenir cura de col·lectius vulnerables. Va explicar que “estem veient com la vulnerabilitat i la soledat van de la ma als nostres barris, a les nostres ciutats, i per això vam decidir realitzar una acció que fes visible aquesta realitat amb un gest tan quotidià com compartir un cafè i una xerrada.”

Per altra banda, la responsable de Comunicació, Txell Esteve, va posar l’accent en “la urgència d’abordar la soledat perquè ens afecta a tots i a totes i perquè s’ha convertit en una pandèmia silenciosa que tenim la sort, comunicativament parlant, de poder-la fer visible amb aquesta campanya.”

La campanya “Cafè solidari” es va llançar l’any passat i s’està repetint durant el mes d’octubre. L’acte central al carrer tindrà lloc el proper 20 d’octubre a Barcelona.

Els Premis Montserrat Roig, que fan trenta anys, tenen com objectiu promoure i incentivar la informació de qualitat. Es centren en millorar la cobertura de temes socials als mitjans de comunicació i s’enfoquen cap a la realitat de la ciutat de Barcelona.