Sant Joan de Déu València obre un Centre d’Urgència Social

28 December 2022

Aquest centre posa a disposició 12 places d’allotjament temporal per a persones en situació d’emergència social.

Sant Joan de Déu València obre un centre d’urgència social. L’obertura d’aquest nou centre, coordinat amb el Servei d’Atenció d’Urgències Socials (SAUS) i el Centre d’Atenció a les persones sense sostre (CAST), ofereix una resposta per l’adordatge del sensellarisme des dels serveis socials públics municipals i Sant Joan de Déu.

Amb la nova llei de serveis socials, la resposta a situacions d’emergència social te competència municipal. Tot i que Sant Joan de Déu València ofereix la seva col·laboració i la seva experiència en sensellarisme, alineat amb la política de l’Ajuntament de València en aquesta matèria, amb aquest recurs d’allotjament temporal per a persones que es troben en una situació d’extrema vulnerabilitat.

Aquest centre ofereix una solució d’habvitatge d’urgència per evitar que les persones es trobin de cop al carrer. El nou centre d’urgència social ofereix espais de seguretat i d’acollida per a poder garantir el benestar de les persones mentre es troba una solució més estable a la problemàtica individual de cada cas.

Des del carisma de l’Hospitalitat i la qualitat, SJD València ofereix una solució d’habitatge acollidora amb tot l’equipament necessari i l’acompanyament professional per seguir creant oportunitats per a les persones en situació de sense llar.

Isabel Lozano Lázaro, tinent d’alcalde de l’Àrea de Benestar i Drets Socials de l’Ajuntament de València y regidora de Serveis Socials es va apropar al Centre D’Urgència Social per a conéixer el nou recurs. Des del Centre Municipal de Servicis Socials Olivereta, la seva directora, Carmen Luengo, juntament amb Ana Maria García, psicóloga del centre, i a Víctor Navarro, tècnic d’integració social del mateix centre, van participar de la visita institucional. Treballar per a dinamitzar els vincles comunitaris i el treball en xarxa amb l’administració pública és un eix fonamental de la tasca de SJD València.