L’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona impulsa una plataforma educativa per a la salut maternoinfantil

10 November 2023

L’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona ha creat l’Escola de Salut, una plataforma web de promoció i educació per a la salut on les futures mares, i els nens que pateixen problemes de salut i les seves famílies, trobaran continguts de valor per obtenir més capacitació en el maneig de la malaltia i afrontar tan bé com sigui possible el procés que estan vivint.

Aquesta plataforma oferirà continguts elaborats per professionals de l’Hospital, i amb un enfocament clarament educatiu, sobre un ampli ventall de malalties maternoinfantils, sobre el diagnòstic i el tractament. També inclourà un espai amb consells i recursos per als cuidadors.

En el marc del projecte Únicas que l’Hospital està impulsant a Espanya, l’Escola de Salut dedicarà una atenció especial a les malalties minoritàries i cròniques complexes que afecten els nens amb l’objectiu de capacitar les famílies en la cura dels seus fills.

Aquests continguts, a més, serviran com a material de suport per a les famílies dels pacients ingressats a La Casa de Sofia, un dispositiu d’atenció intermèdia que l’Hospital va posar en marxa l’any 2021, en col·laboració amb l’Hospital Vall d’Hebron i Consorci Corporació Sanitari Parc Taulí de Terrassa.

La nova plataforma integrarà FAROS, el portal que l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona va crear fa més d’una dècada amb l’objectiu de promoure hàbits saludables i prevenir malalties a la població maternoinfantil. A més, com a novetat, incorporarà un espai especialment pensat per a la comunitat educativa, amb recursos i continguts que els poden resultar útils en l’exercici de la feina.

L’Escola de Salut oferirà a pacients, professionals de l’àmbit sanitari i educadors:

  • Informació contrastada i validada per professionals sanitaris sobre malalties, proves diagnòstiques i tractaments més rellevants en l’àmbit de la pediatria i salut mental
  • Pautes i activitats formatives i espais d’intercanvi i relació per a pacients, famílies i cuidadors
  • Consells de Salut
  • Informes de l’Observatori FAROS que analitzen en profunditat temes de salut maternoinfantil


L’Escola de Salut és un projecte impulsat per l’Hospital Sant Joan de Déu que compta amb el suport del Servei Català de la Salut i que neix amb l’aspiració de convertir-se en un espai digital de referència per a la cura de la salut maternoinfantil .