SOM Salud Mental 360º obre un nou portal sobre l’estigma en salut mental

17 January 2024

L’objectiu d’aquest nou espai digital és la divulgació del que és l’estigma en salut mental i les seves conseqüències. A més d’aportar pautes, solucions i reflexions al voltant d’aquesta qüestió a fi d’esdevenir una eina útil en la lluita contra l’estigma en els diferents espais socials. Aquest nou portal temàtic s’emmarca en el compromís de SOM360 en la divulgació i la promoció dels drets de les persones amb problemes de salut mental, un principi clau en l’abordatge de tots els continguts i activitats de la plataforma.

En aquest portal temàtic s’aborda el coneixement general sobre l’estigma en salut mental de forma amable i pragmàtica, seguint l’estil de la mateixa plataforma, i intentant donar resposta als principals dubtes que pot tenir la ciutadania. Al portal s’hi troben les preguntes freqüents, els testimonis i les entrevistes, així com els continguts publicats a la plataforma que fan referència a l’estigma i l’autoestigma, i que es van actualitzant.

També hi ha accés a informació relacionada amb àmbits en els que Obertament treballa de forma específica a través de campanyes, informes i assessorament, com és el cas de l’àmbit laboral, la salut, l’educació, els mitjans de comunicació i la indústria cultural. Espais socials des d’on és clau sensibilitzar i promoure bones pràctiques per trencar amb l’estigma i contribuir a la recuperació i qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental.