La consellera de Salut de les Balears elogia els avenços en innovació i en seguretat durant la seva visita a l’Hospital Sant Joan de Déu Palma

31 August 2023

L’Hospital Sant Joan de Déu Palma impulsa l’excel·lència en cirurgia amb tecnologia de darrera generació

La consellera de Salut de les Illes Balears, Manuela García, en el marc de la visita al centre hospitalari Sant Joan de Déu de Palma, ha elogiat els esforços realitzats per l’hospital en matèria d’innovació i de seguretat de les persones ateses. Durant la visita, ha posat de relleu l’adopció de tecnologies de darrera generació a l’àrea quirúrgica, amb l’objectiu de reduir les infeccions i millorar l’experiència dels pacients.

Un dels aspectes destacats de la modernització és la incorporació de tecnologia LED a les làmpades quirúrgiques que permet ajustar la intensitat lumínica segons les necessitats de cada procediment, millorant la precisió i l’eficiència de les intervencions.

La transformació digital també ha estat una prioritat amb la substitució dels equips informàtics dels professionals per sistemes encastats que faciliten l’accessibilitat i mantenen un alt nivell de neteja i d’esterilització.

En la mateixa línia, s’han realitzat millores optimitzant l’espai de treball als quiròfans amb la substitució de portes batents per corredisses, i s’ha actualitzat la instal·lació de les torres de gasos per aconseguir una millor mobilitat dins d’aquestes àrees. A més a més, s’ha implementat una instal·lació de climatització més eficient per garantir els nivells òptims de temperatura i d’humitat.

La modernització també té en compte l’aspecte mediambiental amb la incorporació de nous revestiments en superfícies horitzontals i verticals per facilitar la neteja estèril.

Acompanyada pel director gerent de l’hospital, Dr. Joan Carulla; el director mèdic adjunt, Dr. Francisco García; la directora d’infermeria, Isabel Román, i el superior de la comunitat de Germans, Felipe Romanos; la consellera García ha subratllat aquest conjunt d’iniciatives com una mostra del compromís tant amb l’excel·lència en la prestació de serveis sanitaris com amb la sostenibilitat ambiental. Amb aquestes transformacions, l’Hospital Sant Joan de Déu Palma es consolida com un centre de referència dins la xarxa pública balear.

Sant Joan de Déu, que té altres dos centres a l’illa, continua treballant amb un enfocament integral i interdisciplinari centrat en el benestar de les persones ateses.