La cursa “Ponle Freno” destinarà la recaptació a un simulador de conducció per a l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma

9 April 2024

El diumenge 21 d’abril, Palma acollirà la cursa solidària “Ponle Freno”, impulsada per Atresmedia juntament amb la Fundación AXA. La recaptació es destinarà íntegrament a les víctimes de trànsit. En l’edició d’enguany, on s’espera la participació de 2.000 persones, es dedicara al projecte de rehabilitació SIMCON de l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma-Inca, centre de referència a les Illes Balears en l’àmbit de la neurorehabilitació.

En concret, els fons es destinaran al desenvolupament del projecte SIMCON i la adquisició d’un simulador de conducció. Aquest nou projecte s’emmarca dins l’àrea de rehabilitació que permetrà a l’hospital i a las persones víctimes d’accidents de trànsit, detectar els dèficits i les capacitats abans que retornin a la conducció, a més de generar activitats destinades a rehabilitar els dèficits detectats.

A la presentació de la cursa, a la que ha assistit l’alcalde de Palma, Jaime Martínez, ha posat de relleu a l’hospital com «un dels centres de referència a la recuperació de pacients amb lesions traumatològiques i medul·lars». També ha expressat la seva admiració «per la tasca que desenvolupa el centre juntament amb el seu gran equip de professionals, en benefici de la salut i la qualitat de vida de la gent de Palma i de la resta de municipis de l’arxipèlag». Per la seva part, el director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu, Joan Carulla, ha destacat que aquest projecte te com objectiu ajudar a les persones que hagin patit un accident de trànsit a tenir una vida autònoma i tornar a conduir amb seguretat per a ells i les altres persones».