Ser home jove amb diagnòstic de trastorn mental s’associa amb un major risc de mortalitat

9 August 2023

Un estudi del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i l’IRSJD revela una associació entre els trastorns mentals i la mortalitat prematura en la població catalana. Es tracta de l’estudi més gran en salut mental del sud d’Europa.

Un estudi realitzat pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu i l’Institut de Recerca Sant Joan de Déu (IRSJD) ha posat de manifest la connexió entre el diagnòstic de trastorn mental en homes joves i un major risc de mortalitat prematura. La investigació, basada en l’anàlisi de dades de més de 500.000 persones amb problemes de salut mental atesos pel Servei Català de Salut, permetrà oferir informació valuosa per engegar polítiques públiques adreçades a disminuir la incidència.

La identificació primerenca d’aquests grups més vulnerables i una intervenció adequada i personalitzada són claus per ajudar a reduir el risc de mort prematura. Per aquest motiu, és important poder oferir una cura integral de la salut mental per prevenir les malalties greus, millorar la qualitat de vida de les persones diagnosticades i disminuir el risc de mort.

Els resultats d’aquest estudi, liderat pels Drs. Josep Maria Haro i Beatriz Olaya i la bioestadística Maria Victoria Moneta, s’han publicat a la revista científica Psychiatry Research.

Llegir la noticia completa, aquí.