Leroy Merlin dona 50.000€ per a millorar el confort de quatre centres d’acollida de Sant Joan de Déu

7 June 2023

Les accions previstes inclouen la renovació de finestres en tres centres amb l’objectiu d’aconseguir un millor aïllament tèrmic a les habitacions i les àrees comunes, així com la renovació del sistema de calefacció d’un centre de Sant Joan de Déu Terres de Lleida.

La coneguda empresa de bricolatge i de decoració Leroy Merlin ha fet una donació de 50.000€ a l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu per millorar la seguretat i la climatització de quatre centres d’acollida, beneficiant a 715 persones, de les quals gairebé la meitat (42%) són nens.

El projecte de condicionament busca millorar la eficiència energética de dos centres d’acollida per a families sense llar (Llar SJD Manresa i Sant Joan de Déu Serveis Socials Mallorca) i dos centres que atenen a persones amb discapacitat (Ciudad San Juan de Dios Las Palmas i Sant Joan de Déu Terres de Lleida).

Aquest és el segon any consecutiu que Sant Joan de Déu forma part de les organitzacions beneficiàries del programa solidari “Llars Dignes”, amb el que Leroy Merlin pretén lluitar contra l’exclusió social i el fenòmen del sense sostre al nostre país. L’empresa ha destinat enguany un total de 400.000 euros a 17 entitats sense afany de lucre a tota Espanya, que van presentar diferents propostes per condicionar i per reformar espais socials.

El lliurament de les ajudes ha tingut lloc en una sèrie d’esdeveniments simultanis. D’una banda, es va realitzar un acte a Madrid al que van assistir totes les entitats beneficiàries. D’altra banda, a la mateixa hora, s’ha dut a terme el lliurament dels xecs a cada entitat per separat en diferents botigues de Leroy Merlin. En el cas de Sant Joan de Déu, es va convidar a la Fundacio SJD Serveis Socials Mallorca a recollir el premi a la botiga de Palma. En representació de l’institució, ha assistit a l’acte al director de l’Hospital SJD Palma-Inca i de la SJD Serveis Socials Mallorca, Joan Carulla, qui ha expressat la seva gratitud i el seu compromís amb la millora de la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat.