Un nen amb un tumor cerebral molt agressiu és tractat amb èxit amb una medicació per al càncer d’adults

13 February 2023

Professionals del SJD Pediatric Cancer Center Barcelona (PCCB), centre de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona dedicat exclusivament al càncer infantil i un dels que més pacients oncològics pediàtrics atén a Europa, han tractat amb èxit un nen que presentava un tumor cerebral sense opcions de curació amb dues medicacions utilitzades habitualment per al càncer de pulmó en adults.

L’equip del PCCB que va atendre el nen li va prescriure aquests tractaments després de fer una anàlisi molecular del tumor en diferents fases de l’evolució de la malaltia, descobrint alteracions genètiques que anaven canviant en el temps, i que condicionaven un canvi en el tractament dirigit.

L’SJD Pediatric Cancer Center Barcelona compta amb un programa d’oncologia de precisió – del qual s’han beneficiat més de 400 pacients des del 2019 – que permet no només determinar de manera més precisa quin tipus de càncer té cada pacient, sinó també identificar alteracions moleculars del tumor que permetin oferir teràpies personalitzades dirigides en funció de l’alteració genètica que presenta. Això és el que es va fer en el cas de Makar.

Llegir la noticia completa