Nova campanya solidària de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu per ajudar a Timor-Leste

24 March 2023

L’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu ha posat en marxa la campanya de solidaritat “Dona un espai a l’Hospitalitat a Timor-Leste”. L’objectiu d’aquesta campanya és recaptar fons per a construir un edifici digne a la ciutat de Dili que serveixi com a espai d’acollida temporal per a persones que necessiten ajuda per a trobar el camí cap a l’autonomia i tornar a la normalitat en les seves vides. La campanya espera obtenir una ajuda de 280.138€ per a la construcció del nou centre.

Timor-Leste és un petit Estat insular en desenvolupament amb una població d’1,3 milions d’habitants, classificat dins de la categoria de països menys avançats. La seva taxa de pobresa multidimensional és del 45,8%, la més elevada del sud-est asiàtic, i les dones, les persones amb discapacitat i les comunitats de les zones rurals apartades són les que corren major risc de patir aquest tipus de pobresa. Així mateix, els nens constitueixen gairebé la meitat de la població i són les primeres víctimes de l’alta taxa de pobresa registrada al país.

L’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, en concret els Germans de la Província de Portugal, estan donant un gran suport als Germans de Timor, dotant-los d’infraestructures destinades als sectors socials més vulnerables de la societat. Els projectes assistencials de l’Orde a Timor són pocs però molt necessaris i amb possibilitats d’autogestionar-se i ser sostenibles a mitjà termini.

COL·LABORA AMB NOSALTRES
A través de compte bancari: ES63 0049 6096 4225 1013 7261 o Bizum a 04106

Més informació sobre la labor de Sant Joan de Déu a Timor-Leste en la nostra nova revista multimèdia: aquí.