El Parc Sanitari Sant Joan de Déu aposta per l’energia renovable i instal·la mòduls fotovoltaics en la majoria dels seus edificis.

1 September 2023

El centre s’afegeix a l’impuls de Sant Joan de Déu per les energies renovables amb accions per reduir la petjada de carboni i l’impacte en l’entorn.

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha iniciat el seu camí cap al canvi de model energètic, centrant-se en l’eficiència i en les energies renovables. Ho ha fet aquest estiu amb la instal·lació dels primers mòduls fotovoltaics a diferents cobertes de l’edifici de l’Hospital General, al recinte de Sant Boi, per fomentar l’autoconsum elèctric.

Aquesta és la primera d’una sèrie d’accions que es portaran a terme amb l’objectiu de generar un canvi d’actitud en el dia a dia de l’activitat del Parc Sanitari, amb el compromís de reduir la petjada de carboni i, en conseqüència, l’impacte de l’activitat en l’entorn. Per aquesta raó, s’ha incorporat la Lidia Sànchez-Collado, responsable de gestió energètica, a la direcció d’Enginyeria i Serveis Generals, qui liderarà el projecte global de transformació del Parc Sanitari cap a l’eficiència i l’estalvi energètic. Un canvi cap a la transició sostenible que donarà resposta als desafiaments en el context de la crisi climàtica que estem vivint.

Gràcies a la implementació d’aquest nou model energètic, el Parc Sanitari SJD s’apropa cada vegada més als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, en línia amb l’estratègia de transformació sostenible impulsada pel propi centre i per Sant Joan de Déu, institució de la qual forma part.