L’SJD Hospital de Sant Boi, primer hospital de l’Estat en l’ús de la pinça robòtica HandX

14 June 2024

Aquesta tecnologia suposa un avenç revolucionari en la cirurgia digestiva perquè redueix les complicacions i el risc d’infecció de les cicatrius.

L’SJD Hospital de Sant Boi ha estat el primer hospital de l’estat espanyol en incorporar la pinça robòtica HandX en les cirurgies digestives. Aquesta innovadora tecnologia, desenvolupada per Human Xtensions, combina els avantatges de la robòtica amb els instruments de mà electromecànics, permetent una precisió elevada en tallar i en separar teixits en espais reduïts. Això comporta menys dolor i menys complicacions postoperatòries per als pacients. En aquest darrer any, més de 40 pacients s’han beneficiat d’aquesta tecnologia.

Introduïda el 2023, HandX ha permès l’acreditació de l’hospital com a centre de referència internacional. Actualment, l’SJD Hospital de Sant Boi és l’únic centre mèdic de l’Estat espanyol que opera amb HandX i el primer que compta amb la distinció de centre d’excel·lència que atorga l’empresa Human Xtensions. A més, l’SJD Hospital de Sant Boi està considerat com a centre de formació per a cirurgians.

Segons el Dr. Leonardo Silvio, cirurgià digestiu de l’hospital, HandX permet intervencions més complexes amb menor invasió, reduint el risc d’infeccions i accelerant la recuperació. Aquesta tecnologia podria ser una revolució que pot portar a la robotització de tots els quiròfans que no comptin amb un robot de grans dimensions. Actualment, s’utilitza en operacions d’hèrnies parasofàgiques, amb la previsió d’ampliar el seu ús a altres tipus de cirurgies en el futur.

[Més informació]