Sant Joan de Déu promou la importància de l’Atenció Precoç Infantil

15 June 2023

Ja són obertes les inscripcions al Congreso Nacional de Atención Temprana de Sant Joan de Déu. Tindrà lloc els dies 29 i 30 de setembre a la Sala Paraninfo de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Granada.

Avui es celebra el Dia Nacional de l’Atenció Precoç, un servei crucial per a infants de 0 a 6 anys que presenten dificultats en el seu desenvolupament o estan en risc de patir-les. En aquest àmbit, l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu ha demostrat una àmplia i sòlida trajectòria, amb més d’una desena de centres a tota Espanya dedicats a oferir aquest servei.

Actualment, les xarxes autonòmiques d’Atenció Precoç atenen a més de 109.000 nens i nenes, el que representa aproximadament el 4% de la població infantil de 0 a 6 anys. Segons estudis recents, al voltant del 10% dels nens i de les nenes en aquesta franja d’edat requereixen els serveis de la xarxa de centres d’Atenció Precoç a l’estat espanyol. Tot i que encara existeix una important heterogeneïtat en aquest tipus d’atenció a les diferents comunitats autònomes en relació amb aquesta matèria.

Les xarxes autonòmiques d’Atenció Precoç atenen a més de 109.000 nens i nenes, el que representa aproximadament el 4% de la població infantil de 0 a 6 anys.

L’Atenció Infantil Precoç té com a objectiu realitzar una intervenció durant les primeres etapes de la vida, quan hi ha una major capacitat d’assimilar i d’integrar experiències a causa de la neuroplasticitat. És per això que resulta fonamental comptar amb un equip de professionals interdisciplinaris i altament qualificats, com els que conformen els centres de Sant Joan de Déu. Aquests equips estan formats per experts en psicologia, logopèdia, teràpia ocupacional, fisioteràpia i educació infantil.

Sant Joan de Déu celebra el I Congreso de Nacional de Atención Temprana a Granada

Sant Joan de Déu celebrarà els propers 29 i 30 de setembre a Granada el Congreso Nacional de Atención Temprana amb el tema central de l'”Abordatge pràctic per a reptes quotidians”, que serà punt de trobada de grans experts del país en aquesta matèria. El Centro de Atención Infantil Temprana Sant Rafael ha organitzat aquest esdeveniment formatiu a la Sala Paraninfo de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Granada amb ponents de primer nivell d’especialització com Sonsoles Perpiñán, Rocío Carrasco, Raquel Ayuda, Elena Yagüe o el Dr. Gonzalo Pin. També participaran experts com Álvaro Hidalgo, Begoña Llorens, Carlos Martínez, Pedro Jiménez i la Dra. Nathalia Garrido. A les seves ponències s’aprofundirà en les necessitats dels nens amb trastorns en el desenvolupament i les seves famílies des d’un punt de vista científic i pràctic que servirà com a fòrum de trobada entre professionals del sector i per avançar cap al desenvolupament conjunt de l’excel·lència en aquesta especialitat.

Aquest Congrés Nacional està obert a la participació de professionals tant propis com aliens a l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu.