Sant Joan de Déu reforça l’estratègia de l’àrea de Persones i Valors amb la creació de tres noves subdireccions territorials

22 May 2024
Les tres subdireccions territorials de l’Àrea de Persones i Valors engloben els seus 80 centres, amb l’objectiu de reforçar l’equip corporatiu i cuidar millor els que cuiden.

L’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu a Espanya acaba d’anunciar la creació de tres noves subdireccions de l’àrea de Persones i Valors en les Unitats Territorials I, II i III, que engloben els seus 80 centres al nostre país, amb 17.700 professionals. La creació d’aquests llocs s’engloba dins del pla estratègic de gestió de persones de Sant Joan de Déu a Espanya que té diverses línies, centrades principalment en la seguretat, la cura i el benestar dels professionals, en la millora del posicionament i proposta de valor. Tot això acompanyat d’implantacions tecnològiques per a la millora de la gestió i l’experiència, d’acord amb les demandes actuals dels professionals tant del sector assistencial com del social, espais en els quals opera l’Ordre principalment.

La directora corporativa de Persones i Valors, Mireia García Fernández, afirma que aquest pas es realitza sent “conscients de la rellevància d’establir polítiques corporatives transversals i de relació amb els professionals”.

Tal i com explica la directora corporativa de Persones i Valors de Sant Joan de Déu España, Mireia García Fernández, es realitza perquè «som conscients de la rellevància d’establir polítiques corporatives transversals i de relació amb els professionals, així com de recollir i compartir tot el coneixement i bones pràctiques que es realitzen des dels centres, i facilitar que es coneguin i implementin tendències innovadores en la gestió de persones».

Per a la posada en marxa de la Subdirecció de la Unitat Territorial I, que inclou els centres de Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana, Illes Balears i Regió de Múrcia, s’ha incorporat a Pau Illa García. Compta amb una dilatada experiència en sector bancari i assegurador, treballant els últims 19 anys al Grup Santander liderant diferents direccions territorials de negoci a Espanya, en matèria de Recursos Humans.

D’altra banda, Santiago Herrero Villegas ha estat nomenat subdirector de Persones i Valors de la Unitat Territorial II, que abasta Andalusia i Canàries. Herrero Villegas es va incorporar a l’Hospital de San Juan de Dios del Aljarafe el 2003, i des de llavors ha estat el Director de Persones i Valors. A més, des del 2021, ha compatibilitzat aquest càrrec amb la coordinació de Persones i Valors de la Unitat Territorial II, posició que deixa d’existir.

En tercer lloc, David Iriarte Aguirre ha estat nomenat subdirector de Persones i Valors de la Unitat Territorial III, que componen els centres i dispositius de la Comunitat de Madrid, Castella i Lleó, Astúries, Cantàbria, Galícia, Navarra i País Basc. Iriarte Aguirre treballava a l’Hospital San Juan de Dios de Pamplona des del 2011, ocupant el lloc de Direcció de Persones i Valors.

Les tres posicions formaran part del Comitè de Direcció de cada Unitat Territorial. També donaran suport a les línies de treball que es defineixin des del corporatiu, reforçant l’acostament entre les estructures de gestió, la qual cosa suposa un avanç en el rol que juguen aquestes Unitats Territorials en el projecte col·lectiu de Sant Joan de Déu de la Província d’Espanya.