Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona demana més agilitat i més pressupost per a la llei que ha de fer front al sensellarisme

17 March 2023

El director de SJD Serveis Socials Barcelona i coordinador de l’àrea Social de Sant Joan de Déu Espanya, Salvador Maneu, ha comparegut a la ponència de la Comissió de Drets Socials del Parlament de Catalunya en relació a la Proposició de llei de mesures transitòries i urgents per a fer front i eradicar la sensellarisme.

Sant Joan de Déu ha manifestat la seva preocupació pel ritme de la tramitació, “amb uns avenços massa tímids -segons Salvador Maneu- per al patiment de les persones sense llar que han d’afrontar un present i un futur molt incert”.

Així mateix, ha sol·licitat un canvi d’escenari econòmic. Si es disposés del doble de pressupost per al 2024 (50 milions d’euros) i s’arribés als 75 milions el 2025, units als esforços que ja fan els ajuntaments amb finançament propi, es podria fer un salt qualitatiu important en l’eradicació del sensellarisme.

Salvador Maneu, en nom de les entitats promotores i de l’equip de juristes que ha treballat en aquesta llei, ha demanat “agilitat i valentia per no deixar escapar aquest moment” i ha instat, els diputats i les diputades, a decidir que aquesta llei sigui la més important de la legislatura. Una llei que aposta per la dignitat de les persones sense llar, de les persones que cerquen una llar, i que contribueix a construir un món millor, un país més solidari, i més digne. Maneu ha acabat la seva exposició dient que “dignificant la vida de les persones més fràgils, ens dignifiquem com a societat”.

Amb ell, també han comparegut la responsable del programa d’habitatge compartit de SJD Serveis Socials Barcelona, ​​Teresa Bermúdez, i un participant del programa d’habitatge individual, Carles Olesti.

La Proposició de llei de mesures transitòries i urgents per fer front i eradicar el sensellarisme és impulsada per cinc entitats socials: ASSIS Centre d’Acollida, Arrels Fundació, Càritas Catalunya, Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona i la Comunitat de Sant’Egidio juntament amb un equip de juristes dirigit pel catedràtic de dret administratiu de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Dr. Antoni Milian.

Aquesta proposició es va registrar el gener del 2022 i va comptar amb el suport dels grups parlamentaris del PSC, ERC, JxCat, CUP, En Comú Podem, Cs i el grup mixt.