Poemes per trencar amb la soledat de la gent gran

4 June 2024
Persones de la residència i del menjador social de San Juan de Dios de Sevilla han sortit al carrer per a sensibilitzar sobre la soledat de les persones grans  

Coincidint amb el llançament de la Guia per a l’acompanyament de la soledat no desitjada en persones grans, l’Àrea de Sensibilització de Sant Joan de Déu Espanya ha dut a terme una acció per sensibilitzar sobre la soledat que pateixen les persones grans. Durant tot el dia, un grup de 12 persones de la residència de San Juan de Dios de Sevilla i del menjador social d’aquesta ciutat han sortit al carrer per repartir postals a la ciutadania amb el missatge: “Que bonica que és la soledat quan la pots explicar a algú”. Es tracta d’un poema de Gustavo Adolfo Bécquer inclòs en aquesta Guia.  

Amb aquesta acció, que busca la complicitat i la reacció de les persones que passen pel carrer, ens convida a reflexionar sobre el patiment que viu una de cada tres persones a Espanya i que, amb petits gestos, tots podem trobar maneres de trencar aquesta soledat. La reacció de la ciutadania es recull en el següent vídeo.  

Persones grans de la residència de San Juan de Dios i del menjador social de Sevilla reparteixen poemes contra la soledad a les persones que passen pel carrer.

La ‘Guia per a l’acompanyament de la soledat no desitjada de les persones grans’ de Sant Joan de Déu té l’objectiu de sensibilitzar sobre aquesta realitat i donar pautes i eines per a poder prevenir-la, detectar-la i acompanyar-la millor.  

Més informació a: https://sjd.es/ca/sensibilitzacio-soledat-grans/