Sant Joan de Déu València participa al Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de la Comunitatd Valenciana

16 March 2023

Alex Miró Sánchez, en representació de SJD València, pren part com suplent en representació de les entitats proposades per la Plataforma d’Entitats del Tercer Sector.

S’ha constituït el Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de la Comunitat Valenciana en un acte presidit per la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i de Polítiques inclusives, Aitana Mas.

Aquest òrgan, que neix de l’aplicació de la Llei de serveis socials inclusius de la Generalitat Valenciana, aportarà punts de vista diferents davant casos als que han de fer front els professionals i que comporten dilemes ètics, igual que en l’àmbit sanitari.

El Comitè està format per 52 representants de l’Administració, persones usuàries, professionals, universitats, sindicats i associacions empresarials. Entre ells, Sant Joan de Déu València com a vocalia suplent de les entitats a proposta de la Plataforma d’Entitats del Tercer Sector.

Des de 2019, Sant Joan de Déu València compta amb l’Espai de Reflexió Ètica format per un equip multidisciplinar i expert en matèria d’ètica social, per acompanyar les situacions que han suposat dilemes ètics en casos del dia a dia en l’acompanyament de les persones que atenen en els diferents programes.

Als actes de celebració del 30 aniversari de l’entitat, SJD València va organitzar les “I Jornades d’Ètica en l’Acció Social. Un pas endavant” que va reunir experts en ètica i a professionals del tercer sector en una jornada formativa com senyal d’identitat institucional per a millorar la intervenció social i tenir un impacte positiu en les persones.  

L’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu compta amb una àmplia experiència en el desenvolupament de l’ètica a través dels Comitès d’Ètica propis i instaurats en els seus centres, tant en l’àmbit de la intervenció social com en l’àmbit hospitalari.