La consellera de Justícia, Drets i Memòria visita el Parc Sanitari Sant Joan de Déu per a treballar conjuntament en la millora de l’atenció psiquiàtrica penitenciària.

17 April 2023

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, de la Generalitat de Catalunya, Gemma Ubasart, ha visitat alguns equipaments de la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu a Sant Boi de Llobregat, juntament amb altres membres del seu equip.

La consellera i el seu equip han estat rebuts per alguns membres de la direcció del centre i pel director territorial de l’Orde Hospitalari, Emili Bargalló.

Durant la trobada de treball, s’ha fet una presentació del model d‘atenció psiquiatria penitenciària a Catalunya i s’ha parlat sobre els reptes de futur, de les diferents obres i espais de l’àmbit penitenciari i de l’atenció als col·lectius vulnerables.

La consellera Ubasart i el seu equip han recorregut la seu de Sant Boi de Llobregat i han acordat posar en marxa un grup de treball conjunt per a vetllar per la millora de l’atenció de les persones privades de llibertat a Catalunya.

La visita s’ha emmarcat en la voluntat de generar sinergies amb l’administració pública i fomentar el coneixement sobre el Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Han acompanyat a la consellera, el secretari general de Justícia, Drets i Memòria, Jordi Martinoy; el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó, i la directora general d’Execució Penal a la Comunitat i Justícia Juvenil, Gisela Torns.

Per part de la direcció del Parc Sanitari Sant Joan de Déu han assistit a la trobada, el director general, Dr. Sebastià Santaeugènia; el director de la SJD Xarxa de Salut Mental, Dr. Joan Alvarós; la directora d’Infermeria, Isabel Grimal; la directora d’Enginyeria i Serveis Generals, Carmen Carmona, i els adjunts a la direcció de SJD Xarxa de Salut Mental, Dra. Maria Ribas, Dr. Antoni Serrano i Dra. Luisa Baladón.