L’Hospital Sant Joan de Déu de Palma acull la presentació del Pla d’Humanització en l’àmbit de la Salut 2022-2027

10 May 2023

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, assisteix a la presentación del Pla d’Humanització en l’àmbit de la Salut 2022-2027 als professionals de l’Hospital Sant Joan de Déu Palma-Inca.

La consellera Gómez juntament amb el gerent de l’Hospital SJD Palma-Inca, Joan Carulla; la directora d’infermeria, Isabel Román; la subdirectora d’humanització, atenció a l’usuari i formació del Servei de Salut, Rosa Duro; i la coordinadora autonòmica de la implantació del Pla d’Humanització, Carmen Zarzosa, han estat els encarregats de presentar el Pla d’Humanització en l’àmbit de la Salut 2022-2027.

L’acte ha tingut lloc al saló d’actes de l’Hospital SJD de Palma i s’ha iniciat amb les paraules de benvinguda del director gerent de l’hospital qui ha destacat que Sant Joan de Déu es diferencia per la seva atenció humanitzada i que la seva missió és oferir una atenció centrada en la persona. També ha dit que l’hospital compta amb una guia de recomanacions ètiques que es segueixen en situacions especials com la pandèmia de la COVID-19.

La consellera de Salut ha afegit que Sant Joan de Déu és una institució càlida per naturalesa i ha demostrat el seu compromís amb l’humanització durant molts anys.

El Pla de Humanització, presentat per Rosa Duro i Carmen Zarzosa, te com objectiu principal tenir cura del treballador i centrar l’atenció en la persona atesa. També busca fomentar la participació ciutadana, millorar els processos per als usuaris, crear espais i ambients saludables, i establir una cultura i una estructura d’humanització al sistema sanitari.

Tanmateix s’ha fer esment del Programa Pacient Actiu com exemple de les iniciatives d’humanització de l’institució.

Amb aquest Pla s’espera promoure una atenció més humana i millorar l’experiència dels pacients al sistema de salut.