Sant Joan de Déu València va celebrar les II jornades de reflexió ética en la intervenció social creant espais per a la reflexió ètica, en línia amb el seu compromís de formar i de reflexionar, destacant la importància que l’ètica sigui un pilar fonamental en les organitzacions de l’àmbit social i que guiï les seves respectives intervencions.
Durant aquestes segones jornades, es va proporcionar un marc teòric essencial a través de la ponència marc a càrrec de la doctora i docent de Filosofia a la Universitat de Barcelona (UB), Begoña Román, que va examinar l’ètica com a fonament essencial a les organitzacions d’aquest tipus i va instar a reconsiderar la responsabilitat de la societat, així com a replantejar l’atenció i la intervenció social.
També es van dur a terme quatre tallers pràctics que van donar als participants l’oportunitat de comprendre com integrar l’ètica a les organitzacions i com treballar en grups de reflexió ètica. Es van explorar formes de promoure l’ètica a les organitzacions des de la direcció, la implicació de les persones ateses en la presa de decisions i la realització de deliberacions ètiques. Aquests tallers van ser impartits per la coordinadora del Comitè d’Ètica d’Intervenció Social Sant Joan de Déu Espanya, Anna M. Prats; la directora de l’Institut Borja de Bioètica de Barcelona, Dra. Montserrat Esquerda; el fundador i CEO de Felidarty, Roberto Ballester; així com tres membres de l’Espai de Reflexió Ètica de Sant Joan de Déu València, Alex Miró, Laura Mollà i Amelia García.
L’experiència pràctica oferida en aquestes jornades va ser valorada molt positivament pels 110 assistents. Gràcies a iniciatives d’aquest tipus, Sant Joan de Déu València consolida la seva posició com a referent en el territori valencià, destacant com una entitat que ha prioritzat l’ètica en les seves decisions estratègiques i en les seves accions d’intervenció social.
Amb la celebració de les jornades finalitzen les celebracions del 30 aniversari de Sant Joan de Déu València.